MAGCELFIT

 Tokom 2010. godine stručnjaci Instituta zajedno sa stručnjacima koje je angažovala firma “Vama” iz Beograda radili su na rešavanju problema celulita putem magneto terapije.

Kao rezultat tih aktivnosti došlo se do rešenja u obliku novog proizvoda: “ANTICELULIT PANTALONE MAGCELFIT”.

Šta su anticelulit pantalone?

To su pantalone - trenerke od prirodnih materijala (pamuk) sa ušivenim magnetima. Materijal je dermatološki ispitan, tako da odgovara i osetljivoj koži. U jednu trenerku je ušiveno do 300 magneta. Svi magneti su napravljeni u pogonima Instituta “Mihajlo Pupin” i  klinički su ispitani na VMA. Ukupna jačina njihovog magnetnog polja ne prelazi 800 gausa, čime je ispoštovan propis Svetske zdravstvene organizacije.

Magnetno polje velike molekule masti razbija na male molekule koje organizam putem prirodne limfne drenaže počinje sam da izbacuje. Takođe se ubrzava cirkulacija krvi, kiseonik i hranljive materije počinju da prodiru u masno tkivo, ubrzava se razgradnja i postiže efekat “disanja tkiva”.

Posebno se mora naglasiti da, pored osnovne funkcije uklanjanja celulita, anticelulit pantalone omogućavaju i: povećanje elastičnosti i zatezanja kože, povlačenje vena i kapilara, sprečavanje oticanja nogu.

Pantalone se nose minimum 2 sata dnevno. Preporučuje se da se spava u njima kako bi bile što duže uz telo. Njihovo nošenje nije vremenski ograničeno, jer su magneti klinički ispitani na VMA i apsolutno su neškodljivi za ljudsko zdravlje. Prvi efekti kod bilo koje faze celulita su vidljivi već posle 6-8 nedelja.

Posebno je važno da se istakne da se radi o trajnom proizvodu. To znači da, kada jednom kupite anticelulit  pantalone, imate ih za ceo život.

Biološko dejstvo magnetnog polja ispoljava se na ćelijsku membranu i nukleus ćelije ubrzavajući metabolizam, odnosno resorpciju masnih naslaga. Posledice toga su sledeći efekti koje magnetno polje ostvaruje na tkivo:

 • ubrzavanje cirkulacije krvi

 • uspostavljanje limfne drenaže

 • povećanje lokalne temperatura

 • bolje prodiranje kiseonika i hranljivih materija u masno tkivo i ubrzavanje razgradnje

 • resorpcija hematoma

 • nestanak endema

 • ubrzano zarastanje rana

 • relaksacija mišićne tenzije

 • smanjenje bola

 • povećanje elastičnosti kože i zatezanje

 • smanjenje strija i bora

 • povlačenje vena i kapilara

Magneti putem magnetnog polja velike molekule masti razbijaju na male molekule, dovoljno male da putem prirodne limfne drenaže organizam počne sam da ih izbacuje.

Takođe, magnetno polje ubrzava cirkulaciju krvi i tako se uspostavlja pravilna međućelijska osmoza. Kiseonik i hranljive materije bolje prodiru u masno tkivo, ubrzava se razgradnja i postiže efekat “disanja tkiva”.

Posebno se mora naglasiti da, pored osnovne funkcije uklanjanja celulita, anticelulit pantalone omogućavaju i: povećanje elastičnosti i zatezanja kože, povlačenje vena i kapilara, sprečavanje oticanja nogu

Način primene anticelulit pantalona

Način primene anticelulit pantalona je veoma jednostavan. Mogu se nositi minimum 2 sata dnevno ili se jednostavno može spavati u njima. Njihovo nošenje nije vremenski ograničeno, jer su magneti klinički ispitani na VMA i apsolutno su neškodljivi za ljudsko zdravlje. Dakle, anticelulit pantalone možete nositi i 24 sata dnevno bez ikakvih kontraindikacija. Jedini uslov je da se nose svaki dan, jer samo uporna i kontinuirana terapija celulita može da ima efekte.

Od faze u kojoj se celulit nalazi zavisi kada će biti vidljivi prvi rezultati nošenja pantalona, kao to i kada će se potpuno povući. U svakom slučaju, prvi efekti kod bilo koje faze celulita su vidljivi već posle 6-8 nedelja.  Veoma je važno da se zna da uspostavljanje prirodne limfne drenaže omogućava da sva masnoća i toksini počnu da se izbacuju prirodnim putem iz organizma - preko kože, bubrega i jetre

Posebno je važno da se istakne da se radi o trajnom proizvodu. To znači da, kada jednom kupite anticelulit  pantalone, imate ih za ceo život. Jer, ako dođe posle dužeg vremenskog perioda do cepanja prirodnih tekstilnih materijala od kojeg su pantalone – trenerke napravljene, ostaju magneti koju su večni i mogu se iskoristiti ušivanjem u slične odevne predmete.

 

Ono sto je najinteresantnije je da je cena anticelulit pantalona MAGCELFIT niža od prosečnih 10 tretmana anticelulit masaže.