Lipoaktiv

LIPOAKTIV je kubanski Policosanol koji sadrži mešavinu 8 primarnih alifatnih alkohola visoke molekularne težine, prečišćenih iz voska šećerne trske.

LIPOAKTIV je potpuno prirodni preparati koji se na Kubi primenjuje pod imenom PPG-Ateromixol.

 

Kao dodatak ishrani Lipoaktiv deluje na:

  • Snižavanje nivoa holesterola, gde policosanol smanjuje nivo LDL-a (loš), a povećava nivo koncentracije HDL-a (dobrog) holesterola.
  • Sprečavanje slepljivanja krvnih pločica (trombocita), izrazito antitrombotsko i antioksidantno dejstvo.
  • Značajno poboljšava sastav i stabilnost aterosklerotskog plaka.
  • Kod erektilne disfunkcije izazvane zbog kardiovaskularnih problema i dijabetesa tip II.
 
 
 

 

LIPOAKTIV-Policosanol

 
 

Prirodni preparat dobijen iz voska šećerne trske predstavlaja mešavinu 8 primarnih alifatnih alkohola visoke gustine.

 

 

Nema kontraindikacija

 
 

Nema negativnih uticaja na krvni pritisak, puls, biohemijske analize krvi, hematologiju, serumske elektrolite ni povratni efekat nakon korišćenja.

 

Više o LIPOAKTIVU i dejstvo

 
 

Oboljenja krvnih sudova

 
 

Oboljenja srca

 
 

Srce sadrži tanak sloj koji oblaže njegovu unutrašnjost i koji se naziva endokard. Srednji sloj srca se naziva miokard (mišićni sloj koji se kontrahuje), a kesa koja obavija srca se naziva perikard i u njoj se nalazi mala količina tečnosti koja služi da podmazuje spoljašnjost srca.

O Holesterolu

ŠTA JE HOLESTEROL

Holesterol je masnoća koja je neophodan sastavni deo svih ćelija i igra bitnu ulogu u funkcionisanju čitavog organizma. Od vitalnog je značaja za normalnu funkciju tela. Proizvodi ga uglavnom jetra, a krvotokom se transportuje tako što se veže za proteine. 
Holesterol se nalazi u svim ćelijama organizma i ima brojne funkcije, uključujući izgradnju telesnih ćelija. Veoma je rasprostranjen u svim ćelijama organizma, a naročito u nervnom tkivu. Holesterol je potreban za izgradnju ćelijskih membrana i proizvodnju nekoliko osnovnih hormona (adrenalin, estrogen i testosteron).
Najveći deo holesterola nastaje u jetri, a može nastati i u sluzokoži creva i nadbubrežnim žlezdama. Odatle se putem krvotoka prenosi do ćelija organizma. 

Kubanski policosanol- PPG/Ateromixol

Opis   

Aktivan sastojak ovog leka (policosanol)  je smeša viših primarnih alifatičnih alkohola, izolovanih iz voska šećerne trske. Njegova glavna komponenta je 1-oktakosanol, a ostali prisutni alkoholi su: 1-tetrakosanol, 1-heksakosanol, 1-heptakosanol, 1-nonakosanol, 1-triakontanol, 1-dotriakontanol i 1-tetrakontanol.

Relativni sastav svakog alkohola u smeši je u okviru definisanog i reproducibilnog opsega.

O POLICOSANOLU

Policosanol- mešavina alkohola, izolovana iz voska šećerne trske

Lipoaktiv je kubanski policosanol koji sadrži mešavinu 8 primarnih alifatnih alkohola visoke molekularne težine, pročišćenih iz voska šećerne trske. Policosanol inhibira sintezu holesterola putem regulacije aktivnosti reduktaze HMG CoA, tako što aktivira AMP kinazu, efekat koji pokreće metabolizam alkohola u odgovarajućim kiselinama preko β - oksidacije u peroksizomima. Osim toga, policosanol povećava broj receptora i kataboličku brzinu LDL-a, što doprinosi njegovoj sposobnosti da umanjuje nivo LDL-C. Snižavanje lipida je dejstvo policosanola koje traje i tokom dugotrajne terapije. Policosanol pokazuje i plejotropna dejsta, među kojima se ističu antitrombotsko i antioksidantsko dejstvo, a takođe poboljšava sastav i stabilnost aterosklerotskog plaka.