- Reguliše nivo holesterola u krvi

- Čisti krvne sudove

- Sprečava propadanje perifernih krvnih sudova

- Pomaže kod erektivne disfunkcije

       

O Holesterolu

ŠTA JE HOLESTEROL

Holesterol je masnoća koja je neophodan sastavni deo svih ćelija i igra bitnu ulogu u funkcionisanju čitavog organizma. Od vitalnog je značaja za normalnu funkciju tela. Proizvodi ga uglavnom jetra, a krvotokom se transportuje tako što se veže za proteine. 
Holesterol se nalazi u svim ćelijama organizma i ima brojne funkcije, uključujući izgradnju telesnih ćelija. Veoma je rasprostranjen u svim ćelijama organizma, a naročito u nervnom tkivu. Holesterol je potreban za izgradnju ćelijskih membrana i proizvodnju nekoliko osnovnih hormona (adrenalin, estrogen i testosteron).
Najveći deo holesterola nastaje u jetri, a može nastati i u sluzokoži creva i nadbubrežnim žlezdama. Odatle se putem krvotoka prenosi do ćelija organizma. 

Kubanski policosanol- PPG/Ateromixol

Opis   

Aktivan sastojak ovog leka (policosanol)  je smeša viših primarnih alifatičnih alkohola, izolovanih iz voska šećerne trske. Njegova glavna komponenta je 1-oktakosanol, a ostali prisutni alkoholi su: 1-tetrakosanol, 1-heksakosanol, 1-heptakosanol, 1-nonakosanol, 1-triakontanol, 1-dotriakontanol i 1-tetrakontanol.

Relativni sastav svakog alkohola u smeši je u okviru definisanog i reproducibilnog opsega.

O POLICOSANOLU

Policosanol- mešavina alkohola, izolovana iz voska šećerne trske

Lipoaktiv je kubanski policosanol koji sadrži mešavinu 8 primarnih alifatnih alkohola visoke molekularne težine, pročišćenih iz voska šećerne trske. Policosanol inhibira sintezu holesterola putem regulacije aktivnosti reduktaze HMG CoA, tako što aktivira AMP kinazu, efekat koji pokreće metabolizam alkohola u odgovarajućim kiselinama preko β - oksidacije u peroksizomima. Osim toga, policosanol povećava broj receptora i kataboličku brzinu LDL-a, što doprinosi njegovoj sposobnosti da umanjuje nivo LDL-C. Snižavanje lipida je dejstvo policosanola koje traje i tokom dugotrajne terapije. Policosanol pokazuje i plejotropna dejsta, među kojima se ističu antitrombotsko i antioksidantsko dejstvo, a takođe poboljšava sastav i stabilnost aterosklerotskog plaka.