NIMUTOZUMABPREPORUKE ZA KLINIČKU UPOTREBU:

KONTRAINDIKACIJE: Kod pacijenata koji su ranije pokazali preosetljivost na ovaj ili neki drugi proizvod napravljen od superiornih ćelija ili nekih drugih komponenata iz formule ovog proizvoda.

UPOZORENJA I MERE OPREZA: CIMAher se treba primenjivati sa oprezom kod pacijenata koji su prethodno primili terapiju murinskim antitelima. CIMAher treba koristiti sa oprezom i kod pacijenata sa hroničnim oboljenjima u fazi dekompenzacije, kao što su na primer: ishemijska kardiopatija, „diabetes mellitus“ ili arterijska hipertenzija.

NEŽELJENA DEJSTVA: Glavne neželjene reakcije koje se mogu pojaviti nakon primene CIMAhera se sastoje od blagih do umerenih reakcija drhtavice, groznice, mučnine, glavobolje, povraćanja, anemije, arterijske hipo ili hipertenzije.

Druge, manje uobičajene reakcije koje mogu da se pojave su: pospanost, dezorijentacija, mijalgija, motorna disfazija, nekoherentan govor, suva usta, crvenilo, slabost u donjim udovima, povećanje kreatinina, leukopenija, hematurija, bol u grudima i perioralna cijanoza.

Ove neželjene reakcije leče se analgeticima i antihistaminicima u konvencionalnim dozama.   

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE: Lečenje CIMAherom se sastoji iz dve faze kod svih kliničkih indikacija: faza indukcije i faza održavanja:
Uznapredovali tumori glave i vrata:

Preporučena doza CIMAhera je 200 ili 400 mg, uzima se jednom nedeljno u toku 6 nedelja zajedno sa radioterapijom i/ili hemio-radioterapijom. Nakon toga se uzima doza od 200 mg ili 400 mg na svakih 15 dana (doze za održavanje) sve dok pacijent ne pokaže progresiju bolesti.

Rekurentni pedijatrijski astrocitomi sa visokim stepenom maligniteta:

Preporučena doza CIMAhera je 150mg/m2, uzima se jednom nedeljno u toku 6 nedelja kao monoterapija. Nakon toga se primenjuje doza od 150mg/m2 na svakih 15 dana (doza za održavanje) sve dok opšte stanje pacijenta to dozvoljava.

Multiformni glioblastomi kod odraslih:

Preporučena doza CIMAhera je 200mg, uzima se jednom nedeljno u toku 6 nedelja zajedno sa radioterapijom. Nakon toga se uzima doza od 200mg na svakih 15 dana (doze za održavanje) sve dok opšte stanje pacijenta to dozvoljava.

Kod svih kliničkih indikacija CIMAher se daje brzim endovenoznim putem (30 minuta).

Faza održavanja se vrši na svakih 15 dana sve dok opšte stanje pacijenta to dozvoljava.

Preporučena doza CIMAhera je 200mg, daje se jednom nedeljno u toku 6 nedelja kod odraslih pacijenata. Za to vreme pacijent treba da prima radioterapiju i/ili konvencionalnu hemioterapiju. CIMAher se administrira endovenoznim putem u 250ml fiziološkog rastvora kao brza infuzija (30 minuta).

Predoziranje: Nisu poznati efekti predoziranja nimutozumabom.

USLOVI SKLADIŠTENJA: CIMAher čuvati na temperaturi između 2 – 8 ºC. Ne zamrzavati i ne mućkati.

{jcomments on}